In de zomer van 2013 zijn we wederom naar Japan geweest. Aanleiding was de vraag om te helpen bij het WK Computerschaak in Yokohama. Dat ging een week duren en aangezien Jan niet zoveel verlofdagen meer over had, werd het uiteindelijk maar een reis van iets meer dan 2 weken. Daarin zat een week Yokohama.

Vooraf hadden we bedacht om een paar dagen Tokyo te doen. Akihabara en Shinjuku stonden op het verlanglijstje om te gaan bekijken. Echter ging Japan gebukt onder een hittegolf met temperaturen net onder de 40 graden Celsius. Wel in Akihabara geweest, maar in 1 winkel met 8 verdiepingen elektronica en airconditioning. Shinjuku hebben we de omgeving rond het station pas op de terugweg gedaan. Wel zijn we naar Ueno geweest, in het park en uiteindelijk verkoeling gezocht in een museum waar op dat moment de Louvre tentoonstelling was. Met o.a. de steen van Rosetta.

Gedurende de week in Yokohama maar weinig gezien van Yokohama zelf. Vroeg op weg naar Hiyoshi, waar op de Keio Universiteit de ICGA events werden gehouden. En 's avonds als het al weer donker was terug naar het hotel.

Na de week in Yokohama zijn we nog een paar dagen naar Hakone geweest. Dat is best leuk, we hadden gezegd dat we wilden luieren en in het Hilton Spa Resort kon dat ook. Met een zwembad, traditioneel Japans bad, hot beds en lekker eten. Het water werd verwarmd door de vulkanische bronnen in de regio. De tweede dag hebben we een rondje Hakone gedaan: trein, bergtrein, kabelbaan, nog een kabelbaan, boot, bus en weer trein. Helaas Fuji-san gemist. Het was te slecht weer.