Op zaterdag 14 februari hadden we een dagje voor ons zelf gepland. Na lang beraad hebben we besloten om een rondje IJsselmeer te doen. Met de auto wel te verstaan. En daarnaast omdat ik nog nooit over de Afsluitdijk was gereden. Vanuit Amersfoort naar Lelystad gereden om daar over de dijk Lelystad-Enkhuizen te rijden. Links het Markermeer, rechts het IJsselmeer. Eenmaal aan de overkant Enkhuizen overgeslagen om Medemblik te gaan bezoeken. Volgens de ANWB informatie op het giga-grote stadhuis het oudste stadje in de regio. Het ligt aan het IJsselmeer verbonden met Hoorn door een stoomtreintje. Verder heeft het een bakkerijmuseum, dat we niet hebben bezocht en een paar leuke straatjes.

Van Medemblik richting Den Oever gereden door de Wieringermeer. Eigenlijk stonden we er verbaasd van dat daar nog zoveel ruimte is en dat er enorm veel kassen staan. Bij Den Oever de Afsluitdijk opgereden. Na een kilometer of 5, met links de Waddenzee die je vanwege de dijk niet kunt zien en rechts het IJsselmeer, kom je dan bij het Monument. Twee beelden markeren dat: ing. Lely en een noeste arbeider die de laatste steen legt. Gelukkig kun je daar ook een bakkie doen, naar het toilet en natuurlijk je souvenir kopen.

Verder gereden naar Friesland. Natuurlijk kun je ook niet anders, want de Afsluitdijk is een 32 km lang stuk snelweg. Je komt bij Kornwerderzand weer aan land. Daar de binnenlanden ingegaan om Makkum en Bolsward te bekijken. Via Lemmer weer de Noordoostpolder in. Bij de afslag Emmeloord besloten om via Vollenhove te rijden. Dat ligt net buiten de polder in de richting van Zwolle. Waarom Vollenhove? Omdat oma Krabbenbos uit Vollenhove kwam. Ze was dochter van een visser en ging als dienstmeid naar Hengelo. Alwaar ze mijn opa trouwde. En waar dan ook regelmatig familie uit Vollenhove op bezoek kwam. Ook tijdens de verjaardagen. En aangezien ik nog nooit in Vollenhove geweest was, vond ik dat tijd worden.

Na Vollenhove saai over de snelweg terug naar huis. Om daar nog even na te genieten van een leuk dagje uit.