In Hengelo Toen en Nu, de periodiek van Oald Hengel, heeft een artikelenreeks gestaan over boerderijen in de Woolder Achterhoek. De boerderij van de familie werd "d'n Bril" genoemd. Hieronder de scan van de tekening van Jo Niks van de boerderij, welke altijd bij mijn opa en oma in de kamer hing.

d'n Bril - Jo Niks

Zowel mijn vader als mijn opa hebben bij het Kadaster gewerkt. Mijn vader Henk heeft daar vrijwel zijn hele werkzame leven "gewerkt". Tussen aanhalingstekens, want vanaf zijn 55e stond hij op wachtgeld, nadat het Kadaster is geprivatiseerd. En hij te oud bevonden werd. Ok, de jaren daarvoor werkte hij nog maar halve dagen i.v.m zijn hart- en rugproblemen. Maar hij is in de jaren 60 vlak voor of na mijn geboorte bij het Kadaster beginnen te werken.

Mijn opa Jan heeft voor de Tweede Wereldoorlog bij het Kadaster gewerkt. Ten tijde van de razzia's naar mannen om te werk gesteld worden in Duitsland, heeft zijn baas hem gewaarschuwd om onder te duiken of anderszins buiten schot te blijven. Vanaf dat moment is hij boer geworden, want aan de Bornsestraat waar hij woonde hadden ze nog voldoende land omdat waar te kunnen maken.

Bij het zoeken van een foto in de dozen en kisten met alle foto's van zowel mijn moeder's kant als mijn vader's kant kwam ik een aantal foto's van mijn opa tegen aan het werk bij het Kadaster in Hengevelde. De foto's zijn uit 1932 en 1936. Iedere keer samen met Herman Extercate en een landmeter. Eén van de landmeters is mejuffrouw of mevrouw Roos, de ander is landmeter Panman. De zoon van Herman Extercate, Frans, is zelf landmeter geworden en mijn vader heeft veel met hem samengewerkt als landmeetassistent.

In het jubileumboek van de VTLAK (de vereniging technische landmeet assistenten Kadaster) bevat zowel van mijn vader als van mijn opa een foto!

Henk Krabbenbos 1941-2012

71 jaar geleden is pa geboren halfweg Hengelo-Borne, aan de Bornsestraat. Na de lagere school is hij gaan werken en had diverse baantjes onder andere bij Morselt in Borne, de DOH en op het melkfabriek in Hengelo. Even onderbroken door de diensttijd als kok bij
de Marechaussee. Daar heeft hij het plezier voor koken aan overgehouden.